Els beneficiaris del Programa Làbora, cogestionat per Insercoop i altres entitats del territori, finalitzen amb èxit la formació FindingYou®

El portal de notícies de l’Ajuntament de Barcelona, El Digital D Barcelona, ha fet ressò de la finalització de la formació FindingYou® per part dels beneficiaris del Programa Làbora.

La formació FindingYou® pretén donar eines als beneficiaris i beneficiàries per afrontar processos que poden privar la inserció sociolaboral i realça l’apoderament personal, indispensable per a l’assoliment de competències transversals. La formació ha estat expressament dissenyada i desenvolupada per l’entitat d’intervenció social Adama.

Insercoop participa al Programa Làbora des de l’any 2015. La cooperativa d’iniciativa social gestiona dos dispositius d’inserció o Punts Làbora distribuïts als barris de Sarrià-Sant Gervasi (a càrrec de l’orientadora Miriam Barahona), i a l’Eixample (per part de Pedro Cañas). L’objectiu dels Punts és realitzar un diagnòstic competencial dels candidats/es, acompanyar-los en el seu procés d’inserció laboral i fer d’intermediaris en les ofertes Làbora.

Aquesta formació ha finalitzat amb l’entrega de diplomes i una avaluació personalitzada on es detallen els aprenentatges adquirits i les àrees de millora. Amb aquestes propostes de millora, els orientadors/es de Làbora podran desenvolupar un pla de treball i executar els trajectes professionals dels participants.

Insercoop també posa a disposició dels beneficiaris i beneficiàries el seu Club de Feina, al carrer París de Barcelona. En aquest espai, els usuaris poden fer la recerca individual de feina.

El Programa Làbora s’inicia a finals del 2014 com un projecte de foment de l’ocupació per a persones amb dificultats d’accés al mercat de treball, liderat per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), FEICAT, Creu Roja i el teixit empresarial de la ciutat comtal.

 

Programa Làbora, també cogestionat per Insercoop

Programa Làbora, també cogestionat per Insercoop

Consulta el trípic: Programa Làbora (PDF)