Ressò a mitjans digitals del Baix Penedès del programa d’orientació i acompanyament de Garantia Juvenil del Vendrell, iniciativa conjunta d’Insercoop i Actua

La presentació del programa “Orientació i acompanyament a la inserció laboral i formativa” per a joves d’Insercoop a el Vendrell, i cogestionat per les cooperatives Actua i ArqueoVitis, ha tingut presència en diversos mitjans digitals de la comarca del Baix Penedès.

El diari digital La Ciutat del Baix Penedès i el portal digital InfoCamp de Tarragona han parlat del programa com una resposta a la desocupació “en una de les comarques més afectades”, aquest últim destacant que enguany s’invertirà un 35% més del pressupost total per millorar l’ocupació al territori. El programa, en un acte celebrat a finals de març a les instal·lacions de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha presentat com una mesura més per incentivar la inserció laboral pels joves de la comarca, a través de la creació de “nous perfils professionals” aprofitant les capacitats del territori com les excavacions reactivades al Mas d’en Gual.

En concret, el programa per a joves d’El Vendrell pretén donar eines als joves en el seu procés d’inserció laboral i formativa a través de l’orientació, amb la opció d’escollir una formació en dinamització sociocultural, economia social, arqueologia i enoturisme, entre d’altres. Durant l’edició de l’any passat del mateix programa, impartit a Vilafranca del Penedès entre Insercoop i Actua, uns 20 joves van poder rebre orientació laboral amb opció formativa en arqueologia i enoturisme que també incloïen pràctiques al jaciment ibèric de Font de la Canya.

Insercoop gestiona un total de 6 programes integrals d’orientació i inserció per a joves a l’atur entre els 16 i els 29 anys inscrits a Garantia Juvenil, amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya. Cadascun dels projectes està gestionat en xarxa amb altres entitats col·laboradores instaurades a la zona. Tots els programes comencen al maig i es desenvoluparan a la ciutat d’Igualada, Vilafranca del Penedès, Barcelona i dos a L’Hospitalet de Llobregat.

 

vendrell